ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - XTREME

Extreme σπορ και Ελλάδα;

Μα φυσικά και ναι!

Όσοι θέλετε να ζείτε την ζωή στο έπακρο,λατρεύετε την περιπέτεια και τις ανακαλύψεις...στην Ελλάδα θα βιώσετε περιπέτειες μοναδικές, ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς της Ελλήνικής φύσης.Ένας μοναδικός συνδυασμός δραστηριοτήτων και ομορφιάς που προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες.Απομονωμένα πέτρινα χωριά,σε πυκνά δάση,χαράδρες και φαράγγια,σε οροσειρές με κορυφές που χάνονται στα σύννεφα,σε λίμνες και ποτάμια  μοναδικής οικολογικής αξίας, είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της χώρας μας, που θα σας φτάσει την αδρεναλίνη στο κόκκινο.

Τα Εxteme sport είναι ένας  δημοφιλής όρος για ορισμένες δραστηριότητες ,που θεωρούνται ότι έχουν υψηλό επίπεδο κινδύνου. Πρόκειται για μια μορφή  εναλλακτικού τουρισμού με κύριο χαρακτηριστικό την δραστηριότητα στην φύση. Χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, τα extreme σπορ του αέρα,τα extreme sports του νερού και τα extreme sports εδάφους.


EΧΤΡΕΜΕ ΣΠΟΡ ΑΕΡΑ

Η επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει, παραμένει διαχρονική, επίκαιρη και πραγματοποιήσιμη.

Πρόκειται για εναέρια αθλήματα,μια περιπέτεια έντονη που σας προκαλεί να αναμετρηθείται με τον εαυτό σας, καθώς κοιτάτε από ψηλά τοπία μοναδικής μοναδικής ομορφιάς, στις ειδικές ζώνες ρίψης της χώρας. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις αντοχές σας με τους παρακάτω τρόπους:

                                              

                                                         ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ


 


Το γνωστό σε όλους πάρα πέντε, έκφραση που σημαίνει "ελάχιστο χρόνο πριν απο κάτι'. Αναμφίβολα αποτελεί το δημοφολίστερο εναέριο άθλημα.Είναι η πτήση με την χρήση ενός ειδικού αλεξίπτωτου και απογείωση από μια πλαγιά σε ύψος,με την εκμετάλλευση του ανέμου μπροστά απο την πλαγιά.Τα αλεξίπτωτα έχουν λόγο κατολίσθησης 8/1, δηλαδή για κάθε ένα μέτρο ύψους που χάνουν διανύουν οκτώ μέτρα απόσταση και πιάνουν ταχύτητες που ξεπερνούν τα 60 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το παγκόσμιο ρεκόρ διανυμένης απόστασης έχει ξεπεράσει τα 400 χιλιόμετρα.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΜΕ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥπάρχουν τρείς τρόποι ελεύθερης πτώσης.
α) το tandem χωρίς καμμία εκπαίδευση.Αφού προσδεθείτε με ασφάλεια στον έμπειρο εκπαιδευτή μέσω μιας ειδικής εξάρτησης, θα εγκαταλείψετε το αεροσκάφος από το ύψος των 4200 μέτρων (14000 πόδια). Η αίσθηση της ελεύθερης πτώσης με ταχύτητα περίπου 125 mph (σχεδόν 200 χλμ/ώρα) θα διαρκέσει σχεδόν για ένα λεπτό, πριν ο εκπαιδευτής ανοίξει το αλεξίπτωτο. Θα πετάξετε μαζί για άλλα 5-7 λεπτά, πριν προσγειωθείτε με ασφάλεια στο γρασίδι της ζώνης ρίψεων.

β)Aff...Μέθοδος εκπαίδευσης κατά την οποία ο μαθητής εκτελεί πολύ σύντομα την πρώτη του ελεύθερη πτώση από μεγάλο ύψος  συνοδευόμενος από δύο εκπαιδευτές. και

γ)η πιο παλιά μέθοδος με τον στατικό ιμάντα. Κάποτε ο σκληρός δρόμος των αρκετών αλμάτων στατικού ιμάντα ήταν ο μόνος που οδηγούσε στην απόλαυση της ελεύθερης πτώσης. Δηλαδή μετά από πολλά άλματα στατικού ιμάντα και κατάκτηση ενός επιπέδου εμπειρίας ο αλεξιπτωτιστής εκτελούσε την πρώτη του ελεύθερη πτώση κατά την οποία άνοιγε (μόνος) το αλεξίπτωτό του (σχεδόν αμέσως μετά την έξοδο από το αεροπλάνο). Από άλμα σε άλμα καθυστερούσε όλο και περισσότερο το "τράβηγμα" της λαβής μπαίνοντας σταδιακά στις "μεγάλες" ελεύθερες πτώσεις. Ασφαλώς η "παραδοσιακή" αυτή μέθοδος εφαρμόζεται ακόμα αλλά πλέον έχει καθιερωθεί παντού και η "νέα"  μέθοδος  A.F.F.

Η επιλογή...δική σας!


              BUNGEE JUMPING 


Είναι ένα  άλμα από μια ψηλή κατασκευή με τον αθλητή δεμένο με ελαστικό σκοινί. Στην αρχή του άλματος είναι ελεύθερη πτώση και στη συνέχεια λαμβάνει χώρα η αναπήδηση λόγω του ελαστικού σκοινιού και η ταλάντωση συνεχίζεται μέχρι να εξαντληθεί η κινητική ενέργεια. Οι κατασκευές που μπορεί να χρησιμεύσουν ως βάσεις μπορεί να είναι ένα γερανός, γέφυρα ή κτίριο, ή ένα όχημα το οποίο μπορεί να ίπταται πάνω από την επιφάνεια, όπως ένα αερόστατο ή ένα ελικόπτερο.


Ένα άθλημα για δυνατές συγκινήσεις.Το χάδι του ανέμου στο πρόσωπο, η θέα του ανοιχτού ορίζοντα, ο απόλυτος έλεγχος των φτερών και η αυθεντική αίσθηση πτήσης πρέπει να ήταν που ξελόγιασαν τον Ίκαρο. Ευτυχώς, για μας τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Πάμε άλλον ένα γύρο εκδρομές με αφορμή;
EXTREME ΣΠΟΡ ΝΕΡΟΥ


Όταν ο αέρας και τα κύματα καθηλώνουν τους λουόμενους στην ψάθα τους, για σένα η περιπέτεια μόλις αρχίζει. Παιχνίδια αδρεναλίνης με φόντο το βαθύ μπλε της θάλασσας.Για πάμε να τα γνωρίσουμε.


ΙΣΤΙΟΠΛΟΊ΄Α


Μια συναρπαστική εμπειρία περιμένει όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα. Ας πάρουμε μια γεύση και φύγαμε με ανοιχτά πανιά για ένα αξέχαστο θαλασσινό ταξίδι. Είναι η τέχνη του αρμενίσματος στο νερό (σε θάλασσα ή σε λίμνη) χρησιμοποιώντας ως αποκλειστική ή κύρια πηγή ενέργειας τον άνεμο.Το όνομά της είναι σύνθετο από το ιστίο + πλους, δηλαδή πλεύση με το πανί που τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν τα σκάφη για να ταξιδεύουν.WIND SURF

Eίναι μια πρόκληση σε ανθρώπους κάθε ηλικίας για μια δυναμική αναμέτρηση με τα μοναδικά στοιχεία της φύσης τον αέρα και το νερό. Ιδιαίτερα για όλους όσους κάνουν καθιστική ζωή, το γουίντ-σέρφινγκ είναι το ιδανικό σπορ.Με το άθλημα αυτό μπορεί ν' ασχοληθεί κανείς ολόκληρο το χρόνο, ξεκινώντας από τις πρώτες ανοιξιάτικες μέρες ως τις τελευταίες του φθινοπώρου. Eίναι σπορ μεθυστικό όσο και η ιστιοπλοΐα , η ενεργός συμμετοχή του σερφίστα-αθλητή παίζει πρωτεύοντα ρόλο, ενώ ο αθλητικός εξοπλισμός είναι σημαντικός αλλά έχει δευτερεύουσα σημασία..Το γουίντ-σέρφινγκ, σαν άθλημα, πλησιάζει κατά πολύ την ολυμπιακή ιδέα. Και ήδη αποτελεί Ολυμπιακό άθλημα.KITE SURF


Το kite surf σημαίνει αετός και σανίδα. Ένα από τα αγαπημένα σπορ των νέων –και όχι μόνο.Ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο θαλάσσιο extreme sport που κερδίζει συνεχώς όλο και περισσοτέρους θαυμαστές παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα θαλάσσιο άθλημα που συνδυάζει στοιχεία από διάφορα θαλάσσια σπορ, όπως το windsurf, το wakeboard, το surf και όχι μόνο, καθώς και από extreme sports, όπως το parapente (αλεξίπτωτο πλαγιάς). Κάτι που το κάνει τόσο ξεχωριστό και μοναδικό, έχοντας τόσα πολλά κοινά στοιχεία με όλα τα προαναφερθέντα αθλήματα.Το kitesurf περιλαμβάνει μια σανίδα εφάμιλλη του wakeboard ή εφάμιλλη του surf. Εάν ο αναβάτης επιθυμεί "παιχνίδι" με τα κύματα και έναν "αετό" ή αλλιώς kite, που αποτελεί ένα πτητικό μέσο που μοιάζει κατά πολύ οπτικά με ένα αλεξίπτωτο, εκμεταλλεύεται την έλξη που προκαλεί ο αέρας στο kite για να κινηθεί με ταχύτητα επάνω στο νερό καθως και για να εκτελέσει εναέριες φιγούρες. Ταυτόχρονα με την πλεύση επάνω στο νερό, ο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει το kite για μικρές εναέριες πτήσεις ύψους μερικών μέτρων και διάρκειας μερικών δευτερολέπτων. Όσο αυξάνει η ένταση του αέρα τόσο αυξάνεται το ύψος και η διάρκεια πτήσης συνεπώς και η διασκέδαση του αναβάτη.


 ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ

Το θαλάσσιο σκι μπορεί να μην κατάφερε, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις, να ενταχθεί στο ολυμπιακό πρόγραμμα, είναι όμως ένα άθλημα με εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο.Αποτελείται από τρία αγωνίσματα , το σλαλομ,φιγούρες και άλμα.ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

 Πρωτόγνωρη εμπειρία, αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας, αλλιώτικη επαφή με τη θάλασσα και τις απίστευτες ομορφιές της υποθαλάσσιας ζωής. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που θα σας κάνουν να λατρέψετε την αυτόνομη κατάδυση. Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας όλα είναι πιο ήσυχα, πιο ήρεμα και τα χρώματα πιο ζωντανά! Η κατάδυση γίνεται από άτομα κάθε ηλικίας και δεν απαιτεί μυϊκή δύναμη, καθώς η υποβρύχια κολύμβηση είναι χαλαρή. Ωστόσο, η καλή φυσική κατάσταση βοηθά στο να μην κουράζεται εύκολα κάποιος και να αποφεύγει τις κράμπες κατά τη διάρκεια της κατάδυσης.Η διάρκεια της κατάδυσης εξαρτάται από την ποσότητα του αέρα στις φιάλες, ενώ η αίσθηση που προσφέρει στον καταδύτη, χάρη στην έλλειψη βαρύτητας, μοιάζει με αυτή που απολαμβάνουν οι αστροναύτες


RAFTING


To ράφτινγκ (rafting) έχει πάρει την ονομασία του από την αγγλική λέξη raft (=σχεδία). Πρόκειται για την κατάβαση ποταμού με φουσκωτή βάρκα που κινείται με κουπιά. Το ρεύμα του ποταμού είναι αυτό που καθορίζει την πορεία, ενώ τα κουπιά χρησιμοποιούνται για την αποφυγή των εμποδίων ή σε άλλη περίπτωση ανάγκης. Ο αριθμός των επιβατών καθορίζεται από το μέγεθος της βάρκας, αλλά συνήθως στις οργανωμένες εκδρομές οι βάρκες φιλοξενούν 6-10 άτομα και τον οδηγό. Το ράφτινγκ είναι ένα πολύ κοινωνικό άθλημα που φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα ασκείται και διασκεδάζει. Είναι ευεργετικό για όλους τους ανθρώπους που ζουν σε μεγαλουπόλεις. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει και στη χώρα μας μεγάλη διάδοση.

CANOE-KAYAK

Canoe -kayak: Το άθλημα του Κάνοε – Καγιάκ έχει παρουσιάσει ραγδαία ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία παγκοσμίως. Ο δυναμισμός του Κάνοε – Καγιάκ και οι συγκινήσεις που προσφέρει το κατατάσσουν παγκοσμίως στα πλέον δημοφιλή αθλήματα και βλέπουμε όλο και συχνότερα πολλούς να ασχολούνται με αυτό, ξεφεύγοντας από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα της πόλης.
Κάνοε: Τα κανόε είναι ελαφριά, μακρόστενα σκάφη που κινούνται με τη μυϊκή δύναμη ενός ή περισσοτέρων κωπηλατών. Χρησιμοποιεί κουπί με μία κουτάλα, το οποίο είναι ανάλογο με το ύψος του και κωπηλατεί μόνο από τη μία πλευρά. Το Κάνοε δεν έχει πηδάλιο, η πορεία κρατιέται με το κουπί.
Καγιάκ: Τα καγιάκ είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα κανόε, με μυτερή πλώρη και πρύμνη και συνήθως με ένα μόνο άνοιγμα. Εκεί κάθεται ο κωπηλάτης που χρησιμοποιεί διπλό μονοκόμματο κουπί, με τα πόδια απλωμένα και χωμένα στο μπροστινό μέρος. Έτσι, το κορμί του από τη μέση και πάνω φαίνεται να αποτελεί προέκταση του σκάφους. Στην κυριολεξία καγιάκ σημαίνει «βάρκα κυνηγιού». Ο κωπηλάτης φορά ένα αδιάβροχο κάλυμμα – spray skirt-  γύρω από τη μέση του το οποίο στερεώνεται στο καγιάκ, καλύπτοντας το άνοιγμα και εμποδίζοντας τα νερά να μπουν στο σκάφος. Το καγιάκ λόγω κατασκευής είναι πολύ ελαφρύ και ευέλικτο. «Τουμπάρει» όμως εύκολα. Ο κωπηλάτης σε αυτή την περίπτωση έχει δύο επιλογές: μπορεί να κάνει μια περιστροφή μέσα στο νερό – eskimo roll, χρησιμοποιώντας τους γοφούς και το κουπί και να ξαναβγεί στην επιφάνεια, ή να βγει από το καγιάκ, να το γυρίσει στην κανονική του θέση, να το αδειάσει από τα νερά και να ξαναμπεί σε αυτό.


EΧΤRΕΜΕ SPOR ΕΔΑΦΟΥΣ


ΟΡΕΙΒΑΣΊΑ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΉ ΠΕΖΟΠΟΡΊΑ

 Για εκείνους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την ομορφιά του βουνού και να νιώσουν τη μαγεία της εξερεύνησης, η ορειβασία προσφέρει την ιδανική ευκαιρία και το σημαντικότερο είναι πως ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με αυτό το σπορ.Η ορειβασία περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες, όπως π.χ. ορεινή πεζοπορία, αναρρίχηση σε βράχια με ή χωρίς τη βοήθεια τεχνικών μέσων (καρφιά, σκοινί κλπ.), αλπινισμό (υψηλής δυσκολίας διαδρομή σε βουνά άνω των 2.000 μ.) και ορειβατικό σκι (με ειδικά πέδιλα εκτός των χιονοδρομικών κέντρων).
Η ορεινή πεζοπορία στα μονοπάτια ενός βουνού, χωρίς απαραιτήτως να στοχεύουμε στην κατάκτηση της πιο ψηλής κορυφής, είναι η πιο απλή και δημοφιλής μορφή ορειβασίας με την οποία ασχολούνται τα περισσότερα μέλη των ορειβατικών συλλόγων στη χώρα μας. Ορεινή πεζοπορία είναι η ανάβαση, η διάσχιση ή η κατάβαση στα μονοπάτια ενός βουνού, για την οποία δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, σε αντιδιαστολή με τα άλλα είδη της ορειβασίας.
Η επαφή με τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο βουνό, ο αγώνας για να φτάσουμε στον προορισμό μας -είτε πρόκειται για το καταφύγιο όπου θα διανυκτερεύσουμε είτε για την κορυφή-, η αλληλεγγύη που αναπτύσσεται με τα μέλη της ομάδας, η άγρια ομορφιά του βουνού και η επαφή με τη φύση συνθέτουν το πραγματικό νόημα της ορειβασίας.


MOUNTAIN BIKE

Διαδρομές γύρω από λίμνες, μέσα στα δάση και ανάμεσα σε γραφικά χωριά αποκτούν άλλη διάσταση αν τις γνωρίσει κανείς με το ποδήλατο βουνού. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζει ποδήλατο και να έχει μια καλή φυσική κατάσταση που θα επιτρέψει την απόλαυση της διαδρομής.Θα πρέπει να έχετε μαζί σας άνετα ρούχα και παπούτσια για τη δραστηριότητα, αδιάβροχο μπουφάν και μία δεύτερη αλλαξιά σε περίπτωση που ιδρώσετε.


OFF ROAD SAFARI

Off road safari  ή αλλιώς εκτός δρόμου οδήγηση,Η περιπέτειά σας στην Ελλάδα μόλις ξεκίνησε!Ανακαλύψτε τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης, διασχίζοντας τους δασικούς δρόμους περιοχών.Το δίκτυο των χωμάτινων δρόμων στην Ελλάδα ίσως είναι μικρότερο από εκείνο του προηγούμενου αιώνα, αλλά εξακολουθεί να κερδίζει τον χαρακτηρισμό «μεγαλειώδες». Οι χωμάτινες φλέβες, που χαράζουν τους άλλοτε καταπράσινους και άλλοτε απογυμνωμένους ορεινούς όγκους, οδηγούν στα κομμάτια εκείνα της άγνωστης Ελλάδας, που αξίζει κάποιος να ανακαλύψει. Γνωρίστε παραδοσιακούς οικισμούς, πέτρινα γεφύρια, μνημεία λαϊκής αρχιτεκτονικής, μεσαιωνικά κάστρα και ερειπιώνες: η ευχαρίστηση της εκτός δρόμου ανακάλυψης μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ.Στην Ελλάδα οι εκτός δρόμου διαδρομές έχουν λιγότερες δυσκολίες από εκείνες της Νοτίου Αμερικής ή της Ασίας, αλλά η εμπειρία της περιπέτειας είναι το ίδιο έντονη. Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι οι φιλόξενοι και ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι, που συναντάτε στον δρόμο σας και τα ζωντανά ορεινά χωριά, που πάντα έχουν ένα καφενείο και μια ταβέρνα ανοιχτή.Τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα μπορείτε να τον βιώσετε είτε  με τζιπ 4Χ4 είτε με μοτοκρός και περιλαμβάνει ελιγμούς με εμπόδια, όπως ποτάμια, ολισθηρές επιφάνειες,απότομες αναβάσεις,λασπώδεις ακτές και βραχώδεις εκτάσεις.Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις τη μεγάλη ανατροπή στη ζωή σου;